Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málna pudingágyon recept

Málna pudingágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 l tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 púpos ek liszt
    • 20 dkg kókuszreszelék
    • 20 dkg eritrit-srevia por(az egész sütihez) vagy porcukor
    • 1 tábla (diabetikus) étcsoki
    • 5 dkg vaj
    • 4 dl habtejszín
    • 40-50 dkg gyümölcs (málna)

    Elkészítése:

    A csokoládét lereszeljük és a kókuszreszelékkel összekeverjük, majd egy tepsibe (tálcára) szórjuk egyenletesen.

    6 dl tejet felforralunk az összes édesítővel. A pudingporokat a liszttel és a maradék tejjel csomómentesre keverjük, majd a forró tejjel összefőzzük állandó keverés mellett.

    Levesszük a tűzről, óvatosan megkóstoljuk és ha szükséges édesítjük, majd azonnal hozzákeverjük a vajat, amit jól eldolgozunk benne és a tepsiben lévő alapra egyenletesen elterítünk, majd kihűtjük.

    Ha kihűlt a pudingunk, rárakjuk a megtisztított és lecsorgatott málnát.

    A habtejszínt kemény habbá verjük, majd egyenletesen a gyümölcsös puding tetejére simítjuk.

    Felszeleteljük vagy csíkokra vágva feltekerjük, majd a tepsi alján maradt csokoládés kókuszreszeléket a tetejére szórjuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Mindenképp kóstoljuk meg, hogy elég édes-e a puding vagy ha savanyúbb esetleg a gyümölcs, akkor érdemes előzőleg azt is édesíteni, majd egy idő után lecsorgatni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá