Málna pudingágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1 púpos ek liszt
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg eritrit-srevia por(az egész sütihez) vagy porcukor
  • 1 tábla (diabetikus) étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl habtejszín
  • 40-50 dkg gyümölcs (málna)

Elkészítése:

A csokoládét lereszeljük és a kókuszreszelékkel összekeverjük, majd egy tepsibe (tálcára) szórjuk egyenletesen.

6 dl tejet felforralunk az összes édesítővel. A pudingporokat a liszttel és a maradék tejjel csomómentesre keverjük, majd a forró tejjel összefőzzük állandó keverés mellett.

Levesszük a tűzről, óvatosan megkóstoljuk és ha szükséges édesítjük, majd azonnal hozzákeverjük a vajat, amit jól eldolgozunk benne és a tepsiben lévő alapra egyenletesen elterítünk, majd kihűtjük.

Ha kihűlt a pudingunk, rárakjuk a megtisztított és lecsorgatott málnát.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd egyenletesen a gyümölcsös puding tetejére simítjuk.

Felszeleteljük vagy csíkokra vágva feltekerjük, majd a tepsi alján maradt csokoládés kókuszreszeléket a tetejére szórjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Mindenképp kóstoljuk meg, hogy elég édes-e a puding vagy ha savanyúbb esetleg a gyümölcs, akkor érdemes előzőleg azt is édesíteni, majd egy idő után lecsorgatni.