Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba trifle recept

Mákos guba trifle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy átlátszó, talpas edényhez:
    Gubához:

    • 6 szikkadt kifli
    • 15 dkg darált mák
    • 10 dkg porcukor
    • 1 citrom lereszelt héja
    • 5-7 dl felforrósított tej

    Krémhez:

    • 2,5 dl habtejszín
    • 75 dkg mascarpone
    • 6 dkg porcukor
    • vaníliaőrlemény vagy paszta
    • 10 dkg kandírozott narancshéj

    Elkészítése:

    A kiflit felkarikázzuk. Ha nem eléggé szikkadt, akkor tepsibe tesszük és 50-60 fokon szikkasztjuk.

    A szikkadt kiflit egy nagyobb edénybe tesszük és hozzáadjuk a mákot, cukrot, citrom héját és kevés tejet öntünk hozzá. Elkezdjük összekeverni. Menet közben annyi tejet adunk hozzá, hogy magába szívja, de ne tocsogjon benne.

    Elkészítjük a krémet. A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd robotgéppel alaposan össezdolgozzuk. A jó hideg, folyékony tejszínt hozzáadjuk és felverjük az egészet.

    Egy nagy, átlátszó, talpas edénybe kevés krémet teszünk, megszórjuk kandírozott narancshéjjal, majd erre tesszük a kifli felét és a krém felét egyenletesen eloszlatjuk rajta. Újból narancshéjat szórunk rá, rátesszük a maradék kiflit és a tetejére nyomjuk habzsákból a krémet.

    Díszíthetjük darált mákkal és narancshéjjal. Pár órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá