Mákos guba trifle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy átlátszó, talpas edényhez:
Gubához:

  • 6 szikkadt kifli
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 5-7 dl felforrósított tej

Krémhez:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 75 dkg mascarpone
  • 6 dkg porcukor
  • vaníliaőrlemény vagy paszta
  • 10 dkg kandírozott narancshéj

Elkészítése:

A kiflit felkarikázzuk. Ha nem eléggé szikkadt, akkor tepsibe tesszük és 50-60 fokon szikkasztjuk.

A szikkadt kiflit egy nagyobb edénybe tesszük és hozzáadjuk a mákot, cukrot, citrom héját és kevés tejet öntünk hozzá. Elkezdjük összekeverni. Menet közben annyi tejet adunk hozzá, hogy magába szívja, de ne tocsogjon benne.

Elkészítjük a krémet. A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd robotgéppel alaposan össezdolgozzuk. A jó hideg, folyékony tejszínt hozzáadjuk és felverjük az egészet.

Egy nagy, átlátszó, talpas edénybe kevés krémet teszünk, megszórjuk kandírozott narancshéjjal, majd erre tesszük a kifli felét és a krém felét egyenletesen eloszlatjuk rajta. Újból narancshéjat szórunk rá, rátesszük a maradék kiflit és a tetejére nyomjuk habzsákból a krémet.

Díszíthetjük darált mákkal és narancshéjjal. Pár órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.