Mákos guba pohárdesszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Vaníliás krém:
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 3 ek cukor
- 4 dl tej
Guba:
- 3 darab kifli
- 10 dkg darált mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 5 dl tej
- 2 dl habtejszín
Tetejére:
- darált mák
- kevés kandírozott narancshéj
Elkészítése:
Guba:
A kiflit karikázzuk fel vékonyan és hagyjuk megszikkadni. Ha erre nincs időnk, akkor toljuk be a sütőbe 50-60 fokra kb 30 percre.
Közben a mákot forgassuk össze a kétféle cukorral és tegyük félre. A tejet langyosítsuk meg. A szikkadt kifli karikákat forgassuk bele a tejbe, de vigyázzunk, hogy ne áztassuk el!
A beáztatott kiflihez adjuk hozzá az ízesített mákot és óvatosan forgassuk össze. Addig tegyük félre, amíg elkészítjük a krémet.
Vaníliás krém:
A pudingport és a cukrot kevés tejjel keverjük csomómentesre, majd öntsük fel a többi tejjel és keverjük folyamatosan. Állandó keverés mellett sűrítsük be. Vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen. Tegyünk a felületére egy darab folpackot és akkor nem fog bebőrösödni a teteje.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan dolgozzuk össze a kihűlt pudinggal.
Összeállítás:
Készítsünk elő nagyobb (fagyis kelyheket). A poharak aljára kanalazzunk vaníliás krémet, majd a krémre tegyünk a mákos gubából és a sort zárjuk a vaníliás krémmel.
A krémre díszítésként szórhatunk kevés darált mákot és kandírozott narancshéjat is. Amint elkészültünk tegyük hűtőbe, majd fogyasztás előtt kb 30 perccel vegyük ki és szobahőmérsékleten tartsuk és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »