Mákos guba pohárdesszert recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Vaníliás krém:
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 3 ek cukor
- 4 dl tej
Guba:
- 3 darab kifli
- 10 dkg darált mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 5 dl tej
- 2 dl habtejszín
Tetejére:
- darált mák
- kevés kandírozott narancshéj
Elkészítése:
Guba:
A kiflit karikázzuk fel vékonyan és hagyjuk megszikkadni. Ha erre nincs időnk, akkor toljuk be a sütőbe 50-60 fokra kb 30 percre.
Közben a mákot forgassuk össze a kétféle cukorral és tegyük félre. A tejet langyosítsuk meg. A szikkadt kifli karikákat forgassuk bele a tejbe, de vigyázzunk, hogy ne áztassuk el!
A beáztatott kiflihez adjuk hozzá az ízesített mákot és óvatosan forgassuk össze. Addig tegyük félre, amíg elkészítjük a krémet.
Vaníliás krém:
A pudingport és a cukrot kevés tejjel keverjük csomómentesre, majd öntsük fel a többi tejjel és keverjük folyamatosan. Állandó keverés mellett sűrítsük be. Vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen. Tegyünk a felületére egy darab folpackot és akkor nem fog bebőrösödni a teteje.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan dolgozzuk össze a kihűlt pudinggal.
Összeállítás:
Készítsünk elő nagyobb (fagyis kelyheket). A poharak aljára kanalazzunk vaníliás krémet, majd a krémre tegyünk a mákos gubából és a sort zárjuk a vaníliás krémmel.
A krémre díszítésként szórhatunk kevés darált mákot és kandírozott narancshéjat is. Amint elkészültünk tegyük hűtőbe, majd fogyasztás előtt kb 30 perccel vegyük ki és szobahőmérsékleten tartsuk és úgy kínáljuk.