Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba pohárdesszert recept

Mákos guba pohárdesszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Vaníliás krém:

    • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 4 dl tej

    Guba:

    • 3 darab kifli
    • 10 dkg darált mák
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 evőkanál porcukor
    • 5 dl tej
    • 2 dl habtejszín

    Tetejére:

    • darált mák
    • kevés kandírozott narancshéj

    Elkészítése:

    Guba:

    A kiflit karikázzuk fel vékonyan és hagyjuk megszikkadni. Ha erre nincs időnk, akkor toljuk be a sütőbe 50-60 fokra kb 30 percre.

    Közben a mákot forgassuk össze a kétféle cukorral és tegyük félre. A tejet langyosítsuk meg. A szikkadt kifli karikákat forgassuk bele a tejbe, de vigyázzunk, hogy ne áztassuk el!

    A beáztatott kiflihez adjuk hozzá az ízesített mákot és óvatosan forgassuk össze. Addig tegyük félre, amíg elkészítjük a krémet.

    Vaníliás krém:

    A pudingport és a cukrot kevés tejjel keverjük csomómentesre, majd öntsük fel a többi tejjel és keverjük folyamatosan. Állandó keverés mellett sűrítsük be. Vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen. Tegyünk a felületére egy darab folpackot és akkor nem fog bebőrösödni a teteje.

    A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan dolgozzuk össze a kihűlt pudinggal.

    Összeállítás:

    Készítsünk elő nagyobb (fagyis kelyheket). A poharak aljára kanalazzunk vaníliás krémet, majd a krémre tegyünk a mákos gubából és a sort zárjuk a vaníliás krémmel.

    A krémre díszítésként szórhatunk kevés darált mákot és kandírozott narancshéjat is. Amint elkészültünk tegyük hűtőbe, majd fogyasztás előtt kb 30 perccel vegyük ki és szobahőmérsékleten tartsuk és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá