Mékos guba pohárdesszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Vaníliás krém:

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 4 dl tej

Guba:

  • 3 darab kifli
  • 10 dkg darált mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 5 dl tej
  • 2 dl habtejszín

Tetejére:

  • darált mák
  • kevés kandírozott narancshéj

Elkészítése:

Guba:

A kiflit karikázzuk fel vékonyan és hagyjuk megszikkadni. Ha erre nincs időnk, akkor toljuk be a sütőbe 50-60 fokra kb 30 percre.

Közben a mákot forgassuk össze a kétféle cukorral és tegyük félre. A tejet langyosítsuk meg. A szikkadt kiflikarikákat forgassuk bele a tejbe, de vigyázzunk, hogy ne áztassuk el!

A beáztatott kiflihez adjuk hozzá az ízesített mákot és óvatosan forgassuk össze. Addig tegyük félre, amíg elkészítjük a krémet.

Vaníliás krém:

A pudingport és a cukrot kevés tejjel keverjük csomómentesre, majd öntsük fel a töbi tejjel és keverjük folyamatosan. Állandó keverés mellett sürítsük be. Vegyük le a tűzről és hűstük ki teljesen. Tegyünk a felületére egy darab folpackot és akkor nem fog bebőrösödni a teteje.

A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan dolgozzuk össze a kihűlt pudinggal.

Összeállítás:

Készítsünk elő nagyobb (fagyis kelyheket). A poharak aljára kanalazzunk vaníliás krémet, majd a krémre tegyünk a mákos gubából és a sort zárjuk a vaníliás krémmel.

A krémre díszítésként szórhatunk kevés darált mákot és kandírozott narancshéjat is. Amint elkészültünk tegyük hűtőbe, majd fogyasztás előtt kb 30 perccel vegyük ki és szobahőmérsékleten tartsuk és úgy kínáljuk.