Hozzávalók:
Vaníliás krém:
Guba:
Tetejére:
Elkészítése:
A kiflit karikázzuk fel vékonyan és hagyjuk megszikkadni. Ha erre nincs időnk, akkor toljuk be a sütőbe 50-60 fokra kb 30 percre.
Közben a mákot forgassuk össze a kétféle cukorral és tegyük félre. A tejet langyosítsuk meg. A szikkadt kiflikarikákat forgassuk bele a tejbe, de vigyázzunk, hogy ne áztassuk el!
A beáztatott kiflihez adjuk hozzá az ízesített mákot és óvatosan forgassuk össze. Addig tegyük félre, amíg elkészítjük a krémet.
A pudingport és a cukrot kevés tejjel keverjük csomómentesre, majd öntsük fel a töbi tejjel és keverjük folyamatosan. Állandó keverés mellett sürítsük be. Vegyük le a tűzről és hűstük ki teljesen. Tegyünk a felületére egy darab folpackot és akkor nem fog bebőrösödni a teteje.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan dolgozzuk össze a kihűlt pudinggal.
Készítsünk elő nagyobb (fagyis kelyheket). A poharak aljára kanalazzunk vaníliás krémet, majd a krémre tegyünk a mákos gubából és a sort zárjuk a vaníliás krémmel.
A krémre díszítésként szórhatunk kevés darált mákot és kandírozott narancshéjat is. Amint elkészültünk tegyük hűtőbe, majd fogyasztás előtt kb 30 perccel vegyük ki és szobahőmérsékleten tartsuk és úgy kínáljuk.