Lemon curd pohárkrém habcsókkal recept
Elkészítése:
Az egész tojásokat és tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a citrom levét is. Vízgőz felett besűrítjük, majd belekeverjük a vajat és a citrom héját.
A citromkrémet kis poharakba vagy tálkákba adagoljuk.
A tojásfehérjéket a cukorral elkezdjük gőz felett felverni. Mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a citromlevet és fényes, kemény habbá verjük.
A habot ízlés szerint a citromkrémre tesszük (kanállal vagy habzsákkal) és egy szakácsfáklyával szépen megpirítjuk kissé. Jól behűtve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









