Lemon curd pohárkrém habcsókkal recept

Elkészítése:
Az egész tojásokat és tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a citrom levét is. Vízgőz felett besűrítjük, majd belekeverjük a vajat és a citrom héját.
A citromkrémet kis poharakba vagy tálkákba adagoljuk.
A tojásfehérjéket a cukorral elkezdjük gőz felett felverni. Mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a citromlevet és fényes, kemény habbá verjük.
A habot ízlés szerint a citromkrémre tesszük (kanállal vagy habzsákkal) és egy szakácsfáklyával szépen megpirítjuk kissé. Jól behűtve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »