Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes, kókuszos desszert őszibarackkal recept

Krémes, kókuszos desszert őszibarackkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 dl tej
    • 1,5 dl állati tejszín
    • 10 dkg sűrített tej (ezt 5-8 dkg cukorral is helyettesíthetjük)
    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 zacskó vaníliás cukor
    • 3 lapzselatin

    Elkészítése:

    A tejet, tejszínt, sűrített tejet felforraljuk, belerakjuk a vaníliás cukrot és a lapzselatint. Addig kevergetjük, amíg a zselatin elolvad, ekkor a tűzről levéve beleszórjuk a kókuszreszeléket és a reszelt citromhéjat is.

    Szilikon formákba öntjük, pl: kis muffin kapszliba. Hűtőbe rakjuk amíg megdermed, 3-4 órára.

    Tálaláskor ügyesen kinyomjuk a formából egy tányérra. Ha nehezen jönne ki, vagy fémformát használtunk akkor 2-3 másodpercre mártsuk a formákat forró vízbe.

    Pirított kókusszal, kókuszchipsszel és őszibarackkal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá