Krémes, kókuszos desszert őszibarackkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 1,5 dl állati tejszín
  • 10 dkg sűrített tej (ezt 5-8 dkg cukorral is helyettesíthetjük)
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 3 lapzselatin

Elkészítése:

A tejet, tejszínt, sűrített tejet felforraljuk, belerakjuk a vaníliás cukrot és a lapzselatint. Addig kevergetjük, amíg a zselatin elolvad, ekkor a tűzről levéve beleszórjuk a kókuszreszeléket és a reszelt citromhéjat is.

Szilikon formákba öntjük, pl: kis muffin kapszliba. Hűtőbe rakjuk amíg megdermed, 3-4 órára.

Tálaláskor ügyesen kinyomjuk a formából egy tányérra. Ha nehezen jönne ki, vagy fémformát használtunk akkor 2-3 másodpercre mártsuk a formákat forró vízbe.

Pirított kókusszal, kókuszchipsszel és őszibarackkal díszítjük.