Krémes csokitorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
- 2 ek holland kakaópor
- 2 ek porcukor
- 14 db oreo keksz
- 5 dkg vaj
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
Elkészítése:
Az étcsokit mikróban, vagy vízgőz felett megolvasztjuk, és hűlni hagyjuk.
Az oreo kekszet egy zacskóba tesszük, egy sodrófával összetörjük, majd 5 dkg olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy a formán túllógjon a papír. A kekszet az aljába nyomkodjuk.
A szoba hőmérsékletű mascarponét elkeverjük a porcukorral és a kihűlt olvasztott csokoládéval. A habtejszínt felverjük, majd beleszórjuk a kakaót. Jól elkeverjük, és a mascarponés krémet részletekben óvatosan hozzákeverjük.
A kekszes alapra simítjuk, és 3-4 órára hűtőbe tesszük. A sütőpapír segítségével kiemeljük a formából, és olvasztott csokival leöntjük a tetejét.
A krémes csokitorta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 393 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 28 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 28 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.