Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
Az étcsokit mikróban, vagy vízgőz felett megolvasztjuk, és hűlni hagyjuk.
Az oreo kekszet egy zacskóba tesszük, egy sodrófával összetörjük, majd 5 dkg olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy a formán túllógjon a papír. A kekszet az aljába nyomkodjuk.
A szoba hőmérsékletű mascarponét elkeverjük a porcukorral és a kihűlt olvasztott csokoládéval. A habtejszínt felverjük, majd beleszórjuk a kakaót. Jól elkeverjük, és a mascarponés krémet részletekben óvatosan hozzákeverjük.
A kekszes alapra simítjuk, és 3-4 órára hűtőbe tesszük. A sütőpapír segítségével kiemeljük a formából, és olvasztott csokival leöntjük a tetejét.