Krémes csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Krémes csokitorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek holland kakaópor
  • 2 ek porcukor
  • 14 db oreo keksz
  • 5 dkg vaj

Tetejére:

  • 10 dkg étcsoki

Elkészítése:

Az étcsokit mikróban, vagy vízgőz felett megolvasztjuk, és hűlni hagyjuk.

Az oreo kekszet egy zacskóba tesszük, egy sodrófával összetörjük, majd 5 dkg olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy a formán túllógjon a papír. A kekszet az aljába nyomkodjuk.

A szoba hőmérsékletű mascarponét elkeverjük a porcukorral és a kihűlt olvasztott csokoládéval. A habtejszínt felverjük, majd beleszórjuk a kakaót. Jól elkeverjük, és a mascarponés krémet részletekben óvatosan hozzákeverjük.

A kekszes alapra simítjuk, és 3-4 órára hűtőbe tesszük. A sütőpapír segítségével kiemeljük a formából, és olvasztott csokival leöntjük a tetejét.