Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Koponyás fehércsoki falatok recept

Koponyás fehércsoki falatok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 8 darabhoz:
    Agyakhoz és a vérhez:

    • 200 g cukor
    • 4 db dióbél
    • pár csepp vörös ételfesték

    A koponyákhoz:

    • 400 g fehércsokoládé
    • 4 tk gránátalma
    • kétrészes koponya alakú szilikon jégkocka forma
    • 20 ml-es fecskendő
    • öngyújtó vagy zsebsárkány

    Elkészítése:

    A cukrot egy kis edényben, alacsony lángon karamelizáljuk, majd pár csepp vörös ételfestéket adunk hozzá. A diókat bevonjuk úgy, hogy villával a közepükbe szúrunk, megforgatjuk a forró karamellben, majd egy kés segítségével sütőpapírra toljuk a villa hegyéről. Hagyjuk rajta teljesen kihűlni őket.

    200 g fehércsokit gőz felett megolvasztunk, majd megszívjuk vele a fecskendőnket és a jégkocka forma alsó részét kitöltjük vele. A fejük búbjába függőlegesen 1-1 karamelles diót helyezünk, majd rátesszük a forma felső részét. Alaposan ráillesztjük, majd a jégkocka forma felső nyílásain át teljesen feltöltjük a koponyáinkat. Fagyasztóban 15 perc alatt keményre dermesztjük.

    Kinyomjuk a formákból a kész koponyáinkat, hogy az agyuk látható legyen. Zsebsárkánnyal kicsit megolvasztjuk a fejük búbját és egy kiskanállal lehúzzuk a fejtetőkről a csokit. Nedves zsebkendővel letöröljük és máris szép, fényesen láthatóvá válnak a vörös dióink.

    4. A karamellt picit visszahevítjük és kiskanállal csorgatunk a koponyáink arcára belőle.

    Gránátalmás koponyák:

    200 g fehércsokit gőz felett megolvasztunk, majd megszívjuk vele a fecskendőnket és a jégkocka forma alsó részét kitöltjük vele. Közepükbe 1-1 tk gránátalmát teszünk, majd rátesszük a forma felső részét. Alaposan ráillesztjük, majd a jégkocka forma felső nyílásain át teljesen feltöltjük a koponyáinkat. Fagyasztóban 15 perc alatt keményre dermesztjük.

    Kinyomjuk a formákból a kész koponyáinkat. A maradék karamellt felolvasztjuk, sütőpapírra egy tenyérnyi foltot vékonyan végighúzunk belőle és hagyjuk keményre dermedni. Amikor megdermedt, szilánkokat törünk le belőle és a gránátalmás koponyáink fejébe szúrunk pár darabot belőle.

    Tipp:

    Jó minőségű csokoládéból készíthetünk igazán jó desszertet. Én ebben az esetben Lindt fehércsokit használtam. Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá