Köleskrémes pohárdesszert recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Köleskrém:
- 10 dkg köles
- cukor (ízlés szerint, cukormentes változatban a kedvenc cukorpótlónk)
- 1 evőkanál citromlé
- csipet só
- vanília (paszta, őrlemény vagy aroma)
- 2,5 dl tejszín (ha vegán módon készítjük, akkor növényi)
- 4 dl tej (vagy növényi tej)
Rétegzéshez:
- sárgabaracklekvár
- babapiskóta (gluténmentesség esetén gluténmentes keksz, ha vegánok vagyunk, akkor vegán keksz)
Elkészítése:
A kölest alaposan átmossuk (ez fontos, különben keserű lesz), majd egy edénybe tesszük a sóval és cukorral (édesítővel) együtt és felöntjük a tejjel. Készre főzzük, majd kihűtjük.
Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a vaníliát, citromlevet és a tejszínt (folyékonyan, nem kell felverni!!) és ezután botmixerrel krémesre keverjük.
A választott kekszet apróra vágjuk, a lekvárt kikeverjük.
Elkezdjük a rétegzést: a pohár aljára egy adag keksz vagy piskóta kerül, erre egy adag lekvár, majd köleskrém. Újra keksz, lekvár és köles, majd a tetejét kevés lekvárral zárjuk.
Ebből az adagból 4, a képen látható pohárdesszert készíthető.
A köleskrém receptje Monától származik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









