Hozzávalók:
Köleskrém:
Rétegzéshez:
Elkészítése:
A kölest alaposan átmossuk (ez fontos, különben keserű lesz), majd egy edénybe tesszük a sóval és cukorral (édesítővel) együtt és felöntjük a tejjel. Készre főzzük, majd kihűtjük.
Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a vaníliát, citromlevet és a tejszínt (folyékonyan, nem kell felverni!!) és ezután botmixerrel krémesre keverjük.
A választott kekszet apróra vágjuk, a lekvárt kikeverjük.
Elkezdjük a rétegzést: a pohár aljára egy adag keksz vagy piskóta kerül, erre egy adag lekvár, majd köleskrém. Újra keksz, lekvár és köles, majd a tetejét kevés lekvárral zárjuk.
Ebből az adagból 4, a képen látható pohárdesszert készíthető.
A köleskrém receptje Monától származik.