Köleskrémes pohárdesszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Köleskrémes pohárdesszert

Hozzávalók:
Köleskrém:

  • 10 dkg köles
  • cukor (ízlés szerint, cukormentes változatban a kedvenc cukorpótlónk)
  • 1 evőkanál citromlé
  • csipet só
  • vanília (paszta, őrlemény vagy aroma)
  • 2,5 dl tejszín (ha vegán módon készítjük, akkor növényi)
  • 4 dl tej (vagy növényi tej)

Rétegzéshez:

  • sárgabaracklekvár
  • babapiskóta (gluténmentesség esetén gluténmentes keksz, ha vegánok vagyunk, akkor vegán keksz)

Elkészítése:

A kölest alaposan átmossuk (ez fontos, különben keserű lesz), majd egy edénybe tesszük a sóval és cukorral (édesítővel) együtt és felöntjük a tejjel. Készre főzzük, majd kihűtjük.

Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a vaníliát, citromlevet és a tejszínt (folyékonyan, nem kell felverni!!) és ezután botmixerrel krémesre keverjük.

A választott kekszet apróra vágjuk, a lekvárt kikeverjük.

Elkezdjük a rétegzést: a pohár aljára egy adag keksz vagy piskóta kerül, erre egy adag lekvár, majd köleskrém. Újra keksz, lekvár és köles, majd a tetejét kevés lekvárral zárjuk.

Ebből az adagból 4, a képen látható pohárdesszert készíthető.

A köleskrém receptje Monától származik.