Kókuszos tejbegríz szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Aljára:
- 30-35 dkg babapiskóta
Kókuszos krém:
- 1 l tej
- 25 dkg búzadara
- 25 dkg kristálycukor
- pici só
- 20 dkg margarin
- 100 g kókuszreszelék
Csokis réteg:
- 1,5 l tej
- 3 cs csokoládés ízű pudingpor
- 1 púpos ek kakópor
- 15 dkg kristálycukor
Tetejére:
- fehércsoki darabkák a díszítéshez
Elkészítése:
Egy nagyobb tepsi aljába letesszük a babapiskótákat.
Az 1 liter tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket (egy kicsit hagyunk a végén a díszítéshez) és a búzadarával, cukorral, pici sóval sűrű tejbegrízt főzünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint. Ha készen van, ráöntjük a babapiskótára és elsimítjuk.
A 1,5 liter tejjel elkészítjük a csokis pudingot (mielőtt besűrűsítenénk a pudingport, belekeverhetünk egy púpos evőkanál kakaóport, de ez elhagyható) és végül ráöntjük a tejbegrízre, majd elsimítjuk.
Megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel és fehércsoki darabkákkal, ami forrón beleolvad és szép díszes lesz a süti teteje.
Pár óra alatt megdermed és fogyasztható.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »