Kókuszos tejbegríz szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Aljára:
- 30-35 dkg babapiskóta
Kókuszos krém:
- 1 l tej
- 25 dkg búzadara
- 25 dkg kristálycukor
- pici só
- 20 dkg margarin
- 100 g kókuszreszelék
Csokis réteg:
- 1,5 l tej
- 3 cs csokoládés ízű pudingpor
- 1 púpos ek kakópor
- 15 dkg kristálycukor
Tetejére:
- fehércsoki darabkák a díszítéshez
Elkészítése:
Egy nagyobb tepsi aljába letesszük a babapiskótákat.
Az 1 liter tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket (egy kicsit hagyunk a végén a díszítéshez) és a búzadarával, cukorral, pici sóval sűrű tejbegrízt főzünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint. Ha készen van, ráöntjük a babapiskótára és elsimítjuk.
A 1,5 liter tejjel elkészítjük a csokis pudingot (mielőtt besűrűsítenénk a pudingport, belekeverhetünk egy púpos evőkanál kakaóport, de ez elhagyható) és végül ráöntjük a tejbegrízre, majd elsimítjuk.
Megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel és fehércsoki darabkákkal, ami forrón beleolvad és szép díszes lesz a süti teteje.
Pár óra alatt megdermed és fogyasztható.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »