Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos márványos kekszes krémes recept

Kókuszos márványos kekszes krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 30 dkg négyzet alakú háztartási keksz
    • 1,5 cs vaníliás pudingpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek cukor
    • 1 ek liszt
    • 12,5 dkg margarin
    • 7 dl tej
    • fél cs zselatin
    • 6-7 dkg kókuszreszelék
    • 2 csapott ek kakaó

    Elkészítése:

    A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverek, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzöm.

    A tűzről levéve, ameddig még forró, belekeverem a margarint, kétfelé osztom, az egyik felébe a kókuszreszeléket, másik felébe a kakaót keverem, plusz mindkettőbe a tojások kemény habbá vert fehérjét (fele-fele arányban).

    Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket és felváltva rákanalazzuk a krémeket (ne öntsük, mert feljöhet a keksz), majd nagyjából elsimítva a krémet a tetejét is kirakjuk kekszekkel.

    Hűtőbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz és a kekszek szélei mentén szeletelhető.
    A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek.

    Kisebb méretű tepsihez elegendő ez a mennyiség, egy gáztepsihez kb a duplája kell.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá