Kókuszos márványos kekszes krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 30 dkg négyzet alakú háztartási keksz
  • 1,5 cs vaníliás pudingpor
  • 2 tojás
  • 7 ek cukor
  • 1 ek liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 7 dl tej
  • fél cs zselatin
  • 6-7 dkg kókuszreszelék
  • 2 csapott ek kakaó

Elkészítése:

A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverek, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzöm.

A tűzről levéve, ameddig még forró, belekeverem a margarint, kétfelé osztom, az egyik felébe a kókuszreszeléket, másik felébe a kakaót keverem, plusz mindkettőbe a tojások kemény habbá vert fehérjét (fele-fele arányban).

Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket és felváltva rákanalazzuk a krémeket (ne öntsük, mert feljöhet a keksz), majd nagyjából elsimítva a krémet a tetejét is kirakjuk kekszekkel.

Hűtőbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz és a kekszek szélei mentén szeletelhető.
A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek.

Kisebb méretű tepsihez elegendő ez a mennyiség, egy gáztepsihez kb a duplája kell.