Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos hóember recept

Kókuszos hóember
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg marcipánmassza
    • 2 evőkanál baracklekvár
    • 20 dkg háztartási keksz
    • 4 evőkanál kókuszlikőr (vagy pár csepp mandulaaroma)
    • 3 evőkanál porcukor
    • 10 fehér csokoládé tortabevonó
    • 1-2 evőkanál olaj
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • sárga és piros ételfesték
    • díszítő cukrok

    Elkészítése:

    Kb 1 teáskanálnyi marcipánt az ételfestékkel narancssárgára színezünk és 12 kis, sárgarépa alakú orrot formálunk belőle. Száradni hagyjuk kicsit.

    A kekszet zacskóba tesszük, majd sodrófával összetörjük. A morzsát a maradék marcipánnal, a likőrrel, a porcukorral meg a baracklekvárral összegyúrjuk.

    A fehér csokoládét eltördeljük és forró vízfürdőben megolvasztjuk. Hozzáadunk egy-két evőkanál olajat.

    A marcipánmasszából 12-12-12 darab golyókat formálunk három méretben a fejnek, a hasnak és a lábrésznek. A kókuszreszeléket mélytányérba szórjuk.

    A golyókat villa (hústű, fogpiszkáló) segítségével az olvasztott bevonóba mártjuk, lecsöpögtetjük és a kókuszreszelékbe forgatjuk. Kb 30 percre hűtőbe tesszük.

    A nagyobb golyókra kevés fehér csokoládét csorgatunk, és fejnek ráillesztjük a kisebb golyókat. Az orrokat is a csokoládéba mártjuk és a fejre ragasztjuk. Cukrokkal alakítjuk ki a szemeket és az orrokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá