Kókuszos hóember

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg marcipánmassza
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 4 evőkanál kókuszlikőr (vagy pár csepp mandulaaroma)
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 fehér csokoládé tortabevonó
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • sárga és piros ételfesték
  • díszítő cukrok

Elkészítése:

Kb 1 teáskanálnyi marcipánt az ételfestékkel narancssárgára színezünk és 12 kis, sárgarépa alakú orrot formálunk belőle. Száradni hagyjuk kicsit.

A kekszet zacskóba tesszük, majd sodrófával összetörjük. A morzsát a maradék marcipánnal, a likőrrel, a porcukorral meg a baracklekvárral összegyúrjuk.

A fehér csokoládét eltördeljük és forró vízfürdőben megolvasztjuk. Hozzáadunk egy-két evőkanál olajat.

A marcipánmasszából 12-12-12 darab golyókat formálunk három méretben a fejnek, a hasnak és a lábrésznek. A kókuszreszeléket mélytányérba szórjuk.

A golyókat villa (hústű, fogpiszkáló) segítségével az olvasztott bevonóba mártjuk, lecsöpögtetjük és a kókuszreszelékbe forgatjuk. Kb 30 percre hűtőbe tesszük.

A nagyobb golyókra kevés fehér csokoládét csorgatunk, és fejnek ráillesztjük a kisebb golyókat. Az orrokat is a csokoládéba mártjuk és a fejre ragasztjuk. Cukrokkal alakítjuk ki a szemeket és az orrokat.