Kinder Schoko Bons desszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg vajas keksz
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
- 10 dkg fehér csokoládé
- 4 dl habtejszín
- 7 dkg mogyoró krokant
Tetejére:
- tejszínhab
- mogyoró krokant
- fehér csokoládé
Elkészítése:
Krém:
A mascarponét, a porcukrot, az olvasztott, de nem meleg fehér csokit jól kikeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt és elkezdjük felverni. Mikor már majdnem jó a krém, hozzáadjuk a mogyoró krokantot (vagy aprított mogyorót, melyet száraz serpenyőben kissé átpirítunk), majd stabil krémmé keverjük robotgéppel az egészet.
Összeállítás:
A kekszből leteszünk egy réteget egy 28*18 cm-es forma vagy keret aljába és a krém 1/3-át rákenjük egyenletesen. Újabb réteg keksz, majd a krém következő harmada és újra keksz következik. Végül rákenjük egyenletesen a maradék krémet és a tetejét kitesszük keksszel.
Díszítés, tálalás:
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük. A szeleteket ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal, mogyoró krokanttal és/vagy olvasztott fehér csokoládéval.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »