Kinder Schoko Bons desszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 40 dkg vajas keksz

Krém:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 4 dl habtejszín
  • 7 dkg mogyoró krokant

Tetejére:

  • tejszínhab
  • mogyoró krokant
  • fehér csokoládé

Elkészítése:

Krém:

A mascarponét, a porcukrot, az olvasztott, de nem meleg fehér csokit jól kikeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt és elkezdjük felverni. Mikor már majdnem jó a krém, hozzáadjuk a mogyoró krokantot (vagy aprított mogyorót, melyet száraz serpenyőben kissé átpirítunk), majd stabil krémmé keverjük robotgéppel az egészet.

Összeállítás:

A kekszből leteszünk egy réteget egy 28*18 cm-es forma vagy keret aljába és a krém 1/3-át rákenjük egyenletesen. Újabb réteg keksz, majd a krém következő harmada és újra keksz következik. Végül rákenjük egyenletesen a maradék krémet és a tetejét kitesszük keksszel.

Díszítés, tálalás:

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük. A szeleteket ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal, mogyoró krokanttal és/vagy olvasztott fehér csokoládéval.