Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder bueno tirmaisu recept

Kinder bueno tirmaisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Krém:

    • 50 dkg masracpone
    • 10 dkg mogyorókrém
    • 15 dkg fehér csokoládé
    • 1 evőkanál porcukor
    • 500 ml habtejszín

    Továbbá:

    • 40 dkg babapiskóta
    • 3 evőkanál cappuccino por
    • mogyorókrém

    Elkészítése:

    Előkészítés:

    A cappuccinót felöntjük 200 ml forró vízzel. Előkészítünk egy 25*25 cm-es formát.

    Krém:

    A fehér csokoládét megolvasztjuk, majd félretesszük. A szobahőmérsékletű krémsajthoz hozzáadjuk a porcukrot, mogyorókrémet és a csokit, majd simára keverjük. A tejszínt folyékony állapotban hozzáöntjük, majd kb 5 perc alatt selymes krémet keverünk belőle.

    Összeállítás:

    A babapiskótákat éppen csak megforgatjuk a cappuccinóban, majd kirakjuk velük a forma alját. Rákenjük a krém felét, elsimítjuk és befedjük egy újabb réteg cappuccinóba mártott piskótával. Erre rákenjük a maradék krémet, majd a tetejét mogyorókrémmel díszíthetjük.

    Végül a tiramisut hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd másnap szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek