Kinder bueno tirmaisu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Krém:
- 50 dkg masracpone
- 10 dkg mogyorókrém
- 15 dkg fehér csokoládé
- 1 evőkanál porcukor
- 500 ml habtejszín
Továbbá:
- 40 dkg babapiskóta
- 3 evőkanál cappuccino por
- mogyorókrém
Elkészítése:
Előkészítés:
A cappuccinót felöntjük 200 ml forró vízzel. Előkészítünk egy 25*25 cm-es formát.
Krém:
A fehér csokoládét megolvasztjuk, majd félretesszük. A szobahőmérsékletű krémsajthoz hozzáadjuk a porcukrot, mogyorókrémet és a csokit, majd simára keverjük. A tejszínt folyékony állapotban hozzáöntjük, majd kb 5 perc alatt selymes krémet keverünk belőle.
Összeállítás:
A babapiskótákat éppen csak megforgatjuk a cappuccinóban, majd kirakjuk velük a forma alját. Rákenjük a krém felét, elsimítjuk és befedjük egy újabb réteg cappuccinóba mártott piskótával. Erre rákenjük a maradék krémet, majd a tetejét mogyorókrémmel díszíthetjük.
Végül a tiramisut hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd másnap szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









