Kinder bueno tirmaisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kinder bueno tirmaisu

Hozzávalók:
Krém:

  • 50 dkg masracpone
  • 10 dkg mogyorókrém
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 1 evőkanál porcukor
  • 500 ml habtejszín

Továbbá:

  • 40 dkg babapiskóta
  • 3 evőkanál cappuccino por
  • mogyorókrém

Elkészítése:

Előkészítés:

A cappuccinót felöntjük 200 ml forró vízzel. Előkészítünk egy 25*25 cm-es formát.

Krém:

A fehér csokoládét megolvasztjuk, majd félretesszük. A szobahőmérsékletű krémsajthoz hozzáadjuk a porcukrot, mogyorókrémet és a csokit, majd simára keverjük. A tejszínt folyékony állapotban hozzáöntjük, majd kb 5 perc alatt selymes krémet keverünk belőle.

Összeállítás:

A babapiskótákat éppen csak megforgatjuk a cappuccinóban, majd kirakjuk velük a forma alját. Rákenjük a krém felét, elsimítjuk és befedjük egy újabb réteg cappuccinóba mártott piskótával. Erre rákenjük a maradék krémet, majd a tetejét mogyorókrémmel díszíthetjük.

Végül a tiramisut hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd másnap szeleteljük.