Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kerge torta recept

Kerge torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 200 g édes keksz (pl. Mese keksz)
    • 80-100 g vaj
    • 70 g nutella
    • 50 g étcsoki
    • 150 g olajos magkeverék (dió, pisztácia, mogyoró, mandula)

    Karamellhez:

    • 15 cl tejszín
    • 180 g kristálycukor
    • 1 csipet só

    Krémbevonathoz:

    • 120 g süthető tejcsokoládé
    • 2 ek tejszín
    • 1 marék grillázsos csoki, vagy olajos magkeverék

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy tortaformát.

    A vajat olvasszuk fel vízfürdőben, vagy mikrohullámú sütőben. A kekszet zúzzuk fagyasztó zacskóban apóra sodrófával. Adjuk hozzá a vajat, és alaposan keverjük el. Egyengessük el egy 20-22 cm-es tortaforma aljában úgy, hogy az oldalára is kerüljön. Süssük 10 percig, majd hagyjuk kihűlni.

    Az olajos magvakat terítsük sütőpapírra, és pörköljük meg 10 percig forró sütőben.

    Olvasszuk fel a nutellát gőz fölött, terítsük a tortalapra, és szórjuk meg a pörkölt magvakkal. Tegyük 1 órára hűtőbe.

    Vastag aljú lábasban forraljuk fel a cukrot 2 ek vízzel, majd karamellizáljuk. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a sót és a tejszínt. Alaposan keverjük össze habverővel, tegyük vissza tűzre 2 percre, majd öntsük a karamellt a tortára.

    A tejcsokoládét serpenyőben olvasszuk fel 2 ek tejszínnel. Tegyük bele a csokidarabkákat, vagy magvakat, és oszlassuk el a torta tetején. Hűtőszekrényben pihentessük tálalásig.

    Tipp:

    Isteni finom, ragacsos, ropogós édesség. Csak édesszájúaknak!

    A kerge torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 508 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 41 g
    Zsír: 34 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá