Hozzávalók:
Tészta:
Karamellhez:
Krémbevonathoz:
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy tortaformát.
A vajat olvasszuk fel vízfürdőben, vagy mikrohullámú sütőben. A kekszet zúzzuk fagyasztó zacskóban apóra sodrófával. Adjuk hozzá a vajat, és alaposan keverjük el. Egyengessük el egy 20-22 cm-es tortaforma aljában úgy, hogy az oldalára is kerüljön. Süssük 10 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Az olajos magvakat terítsük sütőpapírra, és pörköljük meg 10 percig forró sütőben.
Olvasszuk fel a nutellát gőz fölött, terítsük a tortalapra, és szórjuk meg a pörkölt magvakkal. Tegyük 1 órára hűtőbe.
Vastag aljú lábasban forraljuk fel a cukrot 2 ek vízzel, majd karamellizáljuk. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a sót és a tejszínt. Alaposan keverjük össze habverővel, tegyük vissza tűzre 2 percre, majd öntsük a karamellt a tortára.
A tejcsokoládét serpenyőben olvasszuk fel 2 ek tejszínnel. Tegyük bele a csokidarabkákat, vagy magvakat, és oszlassuk el a torta tetején. Hűtőszekrényben pihentessük tálalásig.
Isteni finom, ragacsos, ropogós édesség. Csak édesszájúaknak!