Keksztorta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz (darálva, de maradjanak benne kisebb-nagyobb darabok)
- 5 dkg marcipán (vagy fondant)
- 6 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg vaj
- kb. 3 evőkanál tejszínhab (de nekem több ment bele, annyi kell, hogy formázható masszát kapj)
- 0,5 dl langyos tej
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanálnyi vaj
Elkészítése:
A kekszet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szobahőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel vagy kézzel, mint a kókuszgolyót, alaposan összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel, és ezt is a masszához adjuk, majd jól összedolgozzuk.
A keveréket sütőpapírral bélelt, 22 cm-es kapcsos formába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A tetejére vékonyra nyújtott marcipánt vagy fondantot helyezhetünk, amelyet a forma széléhez igazítva körbevágunk.
Közben a csokoládét felolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajat. A csokimázat a marcipánréteg tetejére öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe, amíg teljesen megszilárdul és szeletelhető lesz. Egyszerű, finom és igazán mutatós sütemény!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »