Keksztorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz (darálva, de maradjanak benne kisebb-nagyobb darabok)
  • 5 dkg marcipán (vagy fondant)
  • 6 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg vaj
  • kb. 3 evőkanál tejszínhab (de nekem több ment bele, annyi kell, hogy formázható masszát kapj)
  • 0,5 dl langyos tej

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanálnyi vaj

Elkészítése:

A kekszet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szobahőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel vagy kézzel, mint a kókuszgolyót, alaposan összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel, és ezt is a masszához adjuk, majd jól összedolgozzuk.

A keveréket sütőpapírral bélelt, 22 cm-es kapcsos formába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A tetejére vékonyra nyújtott marcipánt vagy fondantot helyezhetünk, amelyet a forma széléhez igazítva körbevágunk.

Közben a csokoládét felolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajat. A csokimázat a marcipánréteg tetejére öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe, amíg teljesen megszilárdul és szeletelhető lesz. Egyszerű, finom és igazán mutatós sütemény!