Keksztekercs mézeskalácsból recept
Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg darált (GM) mézeskalács
- 4 dkg kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
- tej/kókusztej
- kókuszreszelék
Krém:
- 20 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Összekeverjük a darált mézeskalácsmorzsát, a kakaóport, a vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát 2 részre osztjuk (2 tekercs lesz), alufóliát terítjük ki, majd alufóliával betakarjuk és téglalappá nyújtjuk. Először az egyiket, majd a másik darabot is.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kókuszreszelékkel, a krémet is ketté osztjuk és ezzel töltjük meg a tekercseket.
Alufólia segítségével feltekerjük és néhány órára hűtőbe tesszük. Vékony szeletekre vágva kínáljuk.
Jól tűri a fagyasztást is.
Tipp:
Szeretjük, ha Karácsonykor a mézeskalács illata betölti az otthonunkat, de mézeskalácsokat enni nem annyira szeretjük, pedig finomak voltak, mottóm, hogy semmit sem dobok ki, így a mézik átalakultak.