Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Keksztekercs mézeskalácsból recept

Keksztekercs mézeskalácsból
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 50 dkg darált (GM) mézeskalács
    • 4 dkg kakaópor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • tej/kókusztej
    • kókuszreszelék

    Krém:

    • 20 dkg vaj
    • 30 dkg porcukor
    • 20 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Összekeverjük a darált mézeskalácsmorzsát, a kakaóport, a vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

    A tésztát 2 részre osztjuk (2 tekercs lesz), alufóliát terítjük ki, majd alufóliával betakarjuk és téglalappá nyújtjuk. Először az egyiket, majd a másik darabot is.

    A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kókuszreszelékkel, a krémet is ketté osztjuk és ezzel töltjük meg a tekercseket.

    Alufólia segítségével feltekerjük és néhány órára hűtőbe tesszük. Vékony szeletekre vágva kínáljuk.

    Jól tűri a fagyasztást is.

    Tipp:

    Szeretjük, ha Karácsonykor a mézeskalács illata betölti az otthonunkat, de mézeskalácsokat enni nem annyira szeretjük, pedig finomak voltak, mottóm, hogy semmit sem dobok ki, így a mézik átalakultak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá