Keksztekercs mézeskalácsból

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Keksztekercs mézeskalácsból

Hozzávalók:
Alap:

  • 50 dkg darált (GM) mézeskalács
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • tej/kókusztej
  • kókuszreszelék

Krém:

  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

Összekeverjük a darált mézeskalácsmorzsát, a kakaóport, a vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

A tésztát 2 részre osztjuk (2 tekercs lesz), alufóliát terítjük ki, majd alufóliával betakarjuk és téglalappá nyújtjuk. Először az egyiket, majd a másik darabot is.

A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kókuszreszelékkel, a krémet is ketté osztjuk és ezzel töltjük meg a tekercseket.

Alufólia segítségével feltekerjük és néhány órára hűtőbe tesszük. Vékony szeletekre vágva kínáljuk.

Jól tűri a fagyasztást is.

Tipp:

Szeretjük, ha Karácsonykor a mézeskalács illata betölti az otthonunkat, de mézeskalácsokat enni nem annyira szeretjük, pedig finomak voltak, mottóm, hogy semmit sem dobok ki, így a mézik átalakultak.