Keksztekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 250 g darált keksz
- 90 g porcukor
- 100 g apró kókuszreszelék
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek holland kakaópor
- 1 üveg rumaroma (38 ml)
- 175 ml tej
Krém:
- 130 g puha vaj vagy margarin
- 110 g finomra őrölt porcukor
Nyújtáshoz:
- 100 g apró kókuszreszelék
Elkészítése:
A krémhez a porcukorral a vajat/margarint habosra keverjük.
A tésztához a hozzávalókat a tej kivételével összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Ehhez a mennyiségű alapanyaghoz kb 200 ml folyadékra van szükség, hogy egy kissé ragacsos, de jól nyújtható tésztát kapjunk.
A nyújtódeszkát megszórjuk kókuszreszelékkel és rátesszük a tésztát, a tésztát is megszórjuk kókuszreszelékkel és óvatosan kinyújtjuk, többször szükséges kókuszreszelékkel meghinteni a deszkát is és a tésztát is, hogy ne ragadjon sem a deszkához sem a nyújtófához. Kb. 50*40 cm nagyságúra kinyújtjuk.
Vékonyan megkenjük egyenletesen a krémmel, majd a hosszabbik oldalától elkezdjük óvatosan feltekerni (ha nem vagyunk biztosak abban, hogy nem ragadt-e le, a tekerés előtt egy hosszú spatulával alányúlhatunk a tésztának). Amikor feltekertük, a deszkára szórjunk egy kis kókuszreszeléket és abban sodorjuk át, így jó kókuszos lesz.
Egy deszkára tegyünk egy alufóliát, tegyük rá a tekercset, csomagoljuk be és pár órára tegyük a hűtőbe, hogy szépen szeletelhetővé váljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »