Hozzávalók:
Alap:
Krém:
Nyújtáshoz:
Elkészítése:
A krémhez a porcukorral a vajat/margarint habosra keverjük.
A tésztához a hozzávalókat a tej kivételével összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Ehhez a mennyiségű alapanyaghoz kb 200 ml folyadékra van szükség, hogy egy kissé ragacsos, de jól nyújtható tésztát kapjunk.
A nyújtódeszkát megszórjuk kókuszreszelékkel és rátesszük a tésztát, a tésztát is megszórjuk kókuszreszelékkel és óvatosan kinyújtjuk, többször szükséges kókuszreszelékkel meghinteni a deszkát is és a tésztát is, hogy ne ragadjon sem a deszkához sem a nyújtófához. Kb. 50*40 cm nagyságúra kinyújtjuk.
Vékonyan megkenjük egyenletesen a krémmel, majd a hosszabbik oldalától elkezdjük óvatosan feltekerni (ha nem vagyunk biztosak abban, hogy nem ragadt-e le, a tekerés előtt egy hosszú spatulával alányúlhatunk a tésztának). Amikor feltekertük, a deszkára szórjunk egy kis kókuszreszeléket és abban sodorjuk át, így jó kókuszos lesz.
Egy deszkára tegyünk egy alufóliát, tegyük rá a tekercset, csomagoljuk be és pár órára tegyük a hűtőbe, hogy szépen szeletelhetővé váljon.