Keksztekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Alap:

  • 250 g darált keksz
  • 90 g porcukor
  • 100 g apró kókuszreszelék
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek holland kakaópor
  • 1 üveg rumaroma (38 ml)
  • 175 ml tej

Krém:

  • 130 g puha vaj vagy margarin
  • 110 g finomra őrölt porcukor

Nyújtáshoz:

  • 100 g apró kókuszreszelék

Elkészítése:

A krémhez a porcukorral a vajat/margarint habosra keverjük.

A tésztához a hozzávalókat a tej kivételével összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Ehhez a mennyiségű alapanyaghoz kb 200 ml folyadékra van szükség, hogy egy kissé ragacsos, de jól nyújtható tésztát kapjunk.

A nyújtódeszkát megszórjuk kókuszreszelékkel és rátesszük a tésztát, a tésztát is megszórjuk kókuszreszelékkel és óvatosan kinyújtjuk, többször szükséges kókuszreszelékkel meghinteni a deszkát is és a tésztát is, hogy ne ragadjon sem a deszkához sem a nyújtófához. Kb. 50*40 cm nagyságúra kinyújtjuk.

Vékonyan megkenjük egyenletesen a krémmel, majd a hosszabbik oldalától elkezdjük óvatosan feltekerni (ha nem vagyunk biztosak abban, hogy nem ragadt-e le, a tekerés előtt egy hosszú spatulával alányúlhatunk a tésztának). Amikor feltekertük, a deszkára szórjunk egy kis kókuszreszeléket és abban sodorjuk át, így jó kókuszos lesz.

Egy deszkára tegyünk egy alufóliát, tegyük rá a tekercset, csomagoljuk be és pár órára tegyük a hűtőbe, hogy szépen szeletelhetővé váljon.