Keksztekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg darált keksz
- 3 dl tej
- 2 evőkanál rum
- 2 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg porcukor
A krémhez:
- 10 dkg kókuszreszelék + 5 dkg a forgatáshoz
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A kekszet a kakaóval és a porcukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejet, a rumot és az olvasztott vajat.
Gyúrjunk belőle félkemény tésztát, majd fél órára tegyük be a hűtőbe dermedni.
Eközben készítsük el a krémet: a szobahőmérsékletű vajat a porcukorral keverjük ki habosra, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket és keverjük össze.
Ezután sütőpapírral letakart deszkán a tésztát nyújtsuk fél cm vastagra kókuszreszelékbe mártott sodrófával. Ha kinyújtottuk, kenjük rá egyenletesen a krémet és szorosan tekerjük fel a sütőpapír segítségével.
Szórjunk egy tálcára kókuszreszeléket és forgassuk meg benne a tekercset. Ha túl hosszú a tekercs, vágjuk félbe, így könnyebb forgatni is. Ezután takarjuk le alufóliával és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
Miután kissé megszilárdult, vágjuk szeletekre és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »