Keksztekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg darált keksz
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál rum
  • 2 dkg vaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor

A krémhez:

  • 10 dkg kókuszreszelék + 5 dkg a forgatáshoz
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése:

A kekszet a kakaóval és a porcukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejet, a rumot és az olvasztott vajat.
Gyúrjunk belőle félkemény tésztát, majd fél órára tegyük be a hűtőbe dermedni.

Eközben készítsük el a krémet: a szobahőmérsékletű vajat a porcukorral keverjük ki habosra, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket és keverjük össze.

Ezután sütőpapírral letakart deszkán a tésztát nyújtsuk fél cm vastagra kókuszreszelékbe mártott sodrófával. Ha kinyújtottuk, kenjük rá egyenletesen a krémet és szorosan tekerjük fel a sütőpapír segítségével.

Szórjunk egy tálcára kókuszreszeléket és forgassuk meg benne a tekercset. Ha túl hosszú a tekercs, vágjuk félbe, így könnyebb forgatni is. Ezután takarjuk le alufóliával és tegyük hűtőbe 1-2 órára.

Miután kissé megszilárdult, vágjuk szeletekre és tálaljuk.