Keksztekercs recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 dkg holland kakaópor (keserű kakaó)
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél dl fekete kávé (elhagyható)
- 1 evőkanál baracklekvár (elhagyható)
- 2 teáskanál rum aroma
- tej
A krémhez:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- Kókuszreszelék
Elkészítése:
Összekeverjük a hozzávalókat, annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Ezután 2 részre osztjuk.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
Az egyik tésztát kinyújtuk, és kókuszreszelékkel megszórt folpackra helyezzük. Megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük.
Ugyanígy elkészítjük a másik tekercset is, és 3-5 órára hűtőbe tesszük. Felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Én a gyúródeszkát szoktam kókuszreszelékkel megszórni, arra nyújtom ki a kekszes tésztát, úgy is teljesen jól lehet vele dolgozni. 1 napot szoktam hagyni állni a hűtőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









