Keksztekercs recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 dkg holland kakaópor (keserű kakaó)
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél dl fekete kávé (elhagyható)
- 1 evőkanál baracklekvár (elhagyható)
- 2 teáskanál rum aroma
- tej
A krémhez:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- Kókuszreszelék
Elkészítése:
Összekeverjük a hozzávalókat, annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Ezután 2 részre osztjuk.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
Az egyik tésztát kinyújtuk, és kókuszreszelékkel megszórt folpackra helyezzük. Megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük.
Ugyanígy elkészítjük a másik tekercset is, és 3-5 órára hűtőbe tesszük. Felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Én a gyúródeszkát szoktam kókuszreszelékkel megszórni, arra nyújtom ki a kekszes tésztát, úgy is teljesen jól lehet vele dolgozni. 1 napot szoktam hagyni állni a hűtőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »