Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszes-pudingos szelet recept

Kekszes-pudingos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A lapokhoz:

    • 300 g darált háztartási keksz
    • 200 g olvasztott vaj
    • A karamell réteghez:
    • 170 g barna cukor
    • 140 ml tejszín
    • 60 g vaj

    A vanília krémhez:

    • 500 ml tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
    • 1 púpozott evőkanál liszt (kb 40 g)
    • 50 g vaj

    Továbbá:

    • 200 ml habtejszín
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 csomag habfix

    A tetejére:

    • csokoládéreszelék

    Elkészítése:

    A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, félretesszük.

    A cukrot, a tejszínt és a vajat lábosba mérjük. Kevergetve felforraljuk, majd lassú tűzön időnként megkeverve 15-20 percig gyöngyözve főzzük.

    A vanília krémhez 150 ml tejjel csomómentesre dolgozzuk a tojás sárgát, a cukrot, a pudingport és a lisztet. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingporos keveréket és besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat is, majd langyosra hűtjük.

    A forma aljába nyomkodjuk a vajas keksz felét, ráöntjük a karamellt. Kicsit várunk, hogy a karamell langyosra hűljön, majd a keksz másik felével befedjük.

    Beborítjuk a vanília krémmel, ennek tetejére a cukorral és a habfixálóval keményre vert tejszín jön.

    Megszórjuk csokireszelékkel, 2-3 órán át hűtőben tartjuk, majd szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá