Kekszes-pudingos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A lapokhoz:

  • 300 g darált háztartási keksz
  • 200 g olvasztott vaj
  • A karamell réteghez:
  • 170 g barna cukor
  • 140 ml tejszín
  • 60 g vaj

A vanília krémhez:

  • 500 ml tej
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
  • 1 púpozott evőkanál liszt (kb 40 g)
  • 50 g vaj

Továbbá:

  • 200 ml habtejszín
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag habfix

A tetejére:

  • csokoládéreszelék

Elkészítése:

A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, félretesszük.

A cukrot, a tejszínt és a vajat lábosba mérjük. Kevergetve felforraljuk, majd lassú tűzön időnként megkeverve 15-20 percig gyöngyözve főzzük.

A vanília krémhez 150 ml tejjel csomómentesre dolgozzuk a tojás sárgát, a cukrot, a pudingport és a lisztet. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingporos keveréket és besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat is, majd langyosra hűtjük.

A forma aljába nyomkodjuk a vajas keksz felét, ráöntjük a karamellt. Kicsit várunk, hogy a karamell langyosra hűljön, majd a keksz másik felével befedjük.

Beborítjuk a vanília krémmel, ennek tetejére a cukorral és a habfixálóval keményre vert tejszín jön.

Megszórjuk csokireszelékkel, 2-3 órán át hűtőben tartjuk, majd szeleteljük.