Kekszes narancskrémes süti recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg darált keksz
- 3 ek kakaópor
- kb. 5-10 dkg porcukor
- rum ízlés szerint
- tej vagy pedig narancs lekvár ízlés szerint
Krém:
- 4 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 2 narancs reszelt héja
- 1 narancs apróra vágott húsa
- 1,5 cs vaníliás pudingpor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- kb 4 ek cukor
- 1 ek vaj
- csipet só
Tetejére cukormáz:
- 50 g porcukor
- kb 1 ek narancslé
Elkészítése:
Tészta:
A tésztához valókat összegyúrjuk annyi tejjel vagy lekvárral amitől összeáll a tészta. Betesszük a hűtőbe dermedni kb 1 órára.
Krém:A tojások sárgáját elkeverjük kevés tejjel, hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a többi tejet,tejszínt és sűrű pudingot főzünk belőle (gőz felett is besűríthetjük így biztosan nem lesz csomós. Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrot, a sót, a vajat és a reszelt narancs héjat. Elkeverjük és kihűtjük, majd belekeverjük a narancs húsát is.
Tésztát 3 felé osztjuk. Kinyújtjuk az első lapot két folpack között, majd sütőpapírozott tálcára tesszük, rákenjük a krém felét. Beborítjuk a második lappal, rákenjük a maradék krémet éd jöhet rá a 3-dik kinyújtott lap. Tetejére a cukormázat elkeverjük és ráöntjük. Hideg helyre tesszük.
Másnap lesz igazán finom, ha megtudjuk várni a másnapot.:)