Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszes krémes recept

Kekszes krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag / 40 dkg/ édes, téglalap alakú keksz
    • 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
    • 2 csomag banános főzős pudingpor
    • 1 l tej
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 kis csomag habfixáló
    • 5 dkg étcsoki
    • 1 dkg margarin

    Elkészítése:

    A kekszet sorba rakjuk egy tálcára vagy nyitható tepsi lapjára./ 5×4 db/
    A tejben felfőzzük a pudingokat, majd ha kihűlt akkor a margarint és a cukrot hozzáadva alaposan kihabosítjuk. Ezt a krémet rásimítjuk a kekszekre. A habtejszínt felverjük a habfixálóval és a pudingos krém tetejére simítjuk, majd kitesszük a tetejét keksszel. A csokit gőz felett felolvasztjuk a margarinnal és teáskanállal mintákat öntünk a süti tetejére.
    Hűtőbe tesszük és alaposan lehűtjük.

    Tipp:

    Az első elkészítésnél először az egészet bevontam a csokimázzal, de itt az volt a gond, hogy amíg még kicsit folyós volt a keksz, nem jelöltem ki kicsit a tetejét és fogyasztáskor kissé összetört és nehéz volt vágni.
    Másodszorra már könnyű volt a szeletelés.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá