Kekszes krémes recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csomag / 40 dkg/ édes, téglalap alakú keksz
- 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
- 2 csomag banános főzős pudingpor
- 1 l tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 kis csomag habfixáló
- 5 dkg étcsoki
- 1 dkg margarin
Elkészítése:
A kekszet sorba rakjuk egy tálcára vagy nyitható tepsi lapjára./ 5×4 db/
A tejben felfőzzük a pudingokat, majd ha kihűlt akkor a margarint és a cukrot hozzáadva alaposan kihabosítjuk. Ezt a krémet rásimítjuk a kekszekre. A habtejszínt felverjük a habfixálóval és a pudingos krém tetejére simítjuk, majd kitesszük a tetejét keksszel. A csokit gőz felett felolvasztjuk a margarinnal és teáskanállal mintákat öntünk a süti tetejére.
Hűtőbe tesszük és alaposan lehűtjük.
Tipp:
Az első elkészítésnél először az egészet bevontam a csokimázzal, de itt az volt a gond, hogy amíg még kicsit folyós volt a keksz, nem jelöltem ki kicsit a tetejét és fogyasztáskor kissé összetört és nehéz volt vágni.
Másodszorra már könnyű volt a szeletelés.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.