Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszes francia krémes recept

Kekszes francia krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 cs vajas keksz (Petrit Beurre)
    • 3 cs vaníliapuding
    • 1 l tej
    • 9 ek cukor
    • 0,5 l habtejszín
    • 20 dkg porcukor
    • 3 ek kakaópor
    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:
    A pudingot megfőzzük a 9 kanál cukorral és az 1 liter tejjel. Amikor még langyos, belekeverjük a 20 dkg margarint.

    Lerakunk 6×4 kekszet, és rákenjük a pudingos krémet.

    Megint 6×4 keksz, erre jön a felvert habtejszín. A habtejszínre megint keksz.

    A mázhoz összekeverjük a porcukrot a kakaóval, rádaraboljuk a maradék (5 dkg) margarint, és betesszük a mikróba. Figyeljük, ha olvad a margarin, kivesszük, simára keverjük, és rákenjük a keksz tetejére.

    Ha kicsit kemény lenne, újból betesszük a mikróba, hogy könnyebb legyen kenni. Ha kész, mehet a hűtőbe. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá