Kekszes francia krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 3 cs vajas keksz (Petrit Beurre)
  • 3 cs vaníliapuding
  • 1 l tej
  • 9 ek cukor
  • 0,5 l habtejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor
  • 25 dkg margarin

Elkészítése:
A pudingot megfőzzük a 9 kanál cukorral és az 1 liter tejjel. Amikor még langyos, belekeverjük a 20 dkg margarint.

Lerakunk 6×4 kekszet, és rákenjük a pudingos krémet.

Megint 6×4 keksz, erre jön a felvert habtejszín. A habtejszínre megint keksz.

A mázhoz összekeverjük a porcukrot a kakaóval, rádaraboljuk a maradék (5 dkg) margarint, és betesszük a mikróba. Figyeljük, ha olvad a margarin, kivesszük, simára keverjük, és rákenjük a keksz tetejére.

Ha kicsit kemény lenne, újból betesszük a mikróba, hogy könnyebb legyen kenni. Ha kész, mehet a hűtőbe. Jó étvágyat!