Keksz-tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg cukor
- 2,5 dkg kakaópor
- 3 dl tej
- 1 vanília cukor
- 1 evőkanál rum aroma
Krém:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 7 dkg kókuszreszelék
- 1 vanília cukor
- Kókuszreszelék a külsejére
Elkészítés:
A kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük amíg a krémet elkészítjük.
A vajat a cukorral, a kókusszal és vaníliás cukorral jól összedolgozzuk. A kekszes masszát kettévesszük kinyújtjuk és megkenjük a fele krémmel.
Szorosan feltekerjük és megszórjuk kókuszreszelékkel. (én folpckon szoktam nyújtani és úgy szépen fel lehet tekerni)
Ezt megismételjük a másik felével is. Így két rudat kapunk belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

