Kávés jégkrémtorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a kekszes alaphoz:
- 30 dkg Győri Zabfalatok
- 15 dkg vaj
Kávés-krémsajtos töltelék hozzávalói:
- 25 dkg mascarpone
- 40 dkg vaníliás jégkrém (pl. CARTE D’OR)
- 0,5 dl erős, lefőzött feketekávé
- 0,5 dl Baileys likőr
- 3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a szélén.
A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat. Ezután alaposan keverjük össze, majd öntsük bele a fóliával kibélelt tortaformába, és lapogassuk bele úgy, hogy az oldalát is beborítsa a keksz.
Ezután tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára hogy teljesen megdermedjen.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a lefőzött feketekávét, és a likőrt is.
A jégkrémet hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 10 percig, hogy kissé felengedjen, és könnyen keverhető legyen.
Ezután a mascarponés keverékhez két részletben adjuk hozzá a vaníliás jégkrémet, majd vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és öntsük a kekszes alapba az elkészült krémet.
Ezután hajtogassuk rá a lelógó fóliát, majd helyezzük be pár órára, vagy akár egész éjszakára a fagyasztóba, hogy kellően megdermedjen.
Tálalás előtt kb. 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, majd a fólia segítségével emeljük át egy tálcára. Tetejére ízlés szerint reszeljünk csokoládét, majd felszeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










