Karamellás torta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 160 g kakaós keksz
- 80 g vaj (olvasztott)
- 6 ek kristálycukor
- 150 ml víz
- 360 ml habtejszín
- 1 ek vaníliás cukor
- 100 ml víz
- 20 g zselatinpor
- 3 banán
- tejszín (díszítéshez)
Elkészítése:
A kekszet apróra törjük és összedolgozzuk a felolvasztott vajjal. Egy tortaformát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát belenyomkodjuk az aljába. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
6 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Hagyjuk, hogy a karamell felolvadjon.
A 360 ml habtejszínt egy evőkanál vaníliás cukorral felverjük, állandó keverés közben hozzáadjuk a felolvasztott karamellt és a 100 ml forró vízben feloldott zselatint.
A kész kekszes alapra félbevágott banánokat rakunk, majd ráöntjük a karamellás habtejszínt. Legalább 6 órára a hűtőben hagyjuk dermedni. A kész tortát kivesszük a formából, eltávolítjuk a fóliát, feldíszítjük habtejszínnel és felszeleteljük.
Forrás: https://www.receptekaz.com/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.