Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás torta recept

Karamellás torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 160 g kakaós keksz
    • 80 g vaj (olvasztott)
    • 6 ek kristálycukor
    • 150 ml víz
    • 360 ml habtejszín
    • 1 ek vaníliás cukor
    • 100 ml víz
    • 20 g zselatinpor
    • 3 banán
    • tejszín (díszítéshez)

    Elkészítése:

    A kekszet apróra törjük és összedolgozzuk a felolvasztott vajjal. Egy tortaformát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát belenyomkodjuk az aljába. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

    6 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Hagyjuk, hogy a karamell felolvadjon.

    A 360 ml habtejszínt egy evőkanál vaníliás cukorral felverjük, állandó keverés közben hozzáadjuk a felolvasztott karamellt és a 100 ml forró vízben feloldott zselatint.

    A kész kekszes alapra félbevágott banánokat rakunk, majd ráöntjük a karamellás habtejszínt. Legalább 6 órára a hűtőben hagyjuk dermedni. A kész tortát kivesszük a formából, eltávolítjuk a fóliát, feldíszítjük habtejszínnel és felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá