Joghurttorta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 6 dl natúr joghurt
- 3 dl tejszín
- 1 csomag zselatin
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- idénygyümölcs(eper) de lehet belerakni még:ribizli,meggy ,szeder,barack.
- esetleg (ízlés szerint) babapiskóta(elhagyható)
- Őzgerincforma
Elkészítése:
A gyümölcsös joghurtot, a vanília cukrot, a kristálycukrot, a zselatint csomómentesen elkeverjük, és lassú tűzön felmelegítjük, de nem forraljuk, mert kitúrósodhat.
Amíg a joghurt hűl, a tejszínhabot habverő géppel jól felverjük keményre.
Folpackkal kibéleljük az őzgerincformát, belerakjuk a gyümölcsök felét, a nagyobb szemeket feldaraboljuk.
A kihűlt joghurtot összekeverjük a tejszínhabbal, az őzgerincformába öntjük, és a többi gyümölcsöt beleszórjuk.
A tetejét szintén folpackkal befedjük, a hűtőbe tesszük 3-4 órára. Tálalásnál a tetejét is díszíthetjük gyümölccsel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.