Joghurttorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Joghurttorta

Hozzávalók:

  • 6 dl natúr joghurt
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • idénygyümölcs(eper) de lehet belerakni még:ribizli,meggy ,szeder,barack.
  • esetleg (ízlés szerint) babapiskóta(elhagyható)
  • Őzgerincforma

Elkészítése:
A gyümölcsös joghurtot, a vanília cukrot, a kristálycukrot, a zselatint csomómentesen elkeverjük, és lassú tűzön felmelegítjük, de nem forraljuk, mert kitúrósodhat.
Amíg a joghurt hűl, a tejszínhabot habverő géppel jól felverjük keményre.
Folpackkal kibéleljük az őzgerincformát, belerakjuk a gyümölcsök felét, a nagyobb szemeket feldaraboljuk.
A kihűlt joghurtot összekeverjük a tejszínhabbal, az őzgerincformába öntjük, és a többi gyümölcsöt beleszórjuk.
A tetejét szintén folpackkal befedjük, a hűtőbe tesszük 3-4 órára. Tálalásnál a tetejét is díszíthetjük gyümölccsel.