Joghurtos-túrós rebarbara pohárkrém recept

Hozzávalók 2 db nagyobb kehelyhez:
- 6-7 szál rebarbara
- 3 ek méz
- 3 ek xilit
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 kk őrölt fahéj
- 20 dkg túró
- 1 doboz citromízű joghurt (125 g)
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 tk kukoricakeményítő (gluténmentes)
- 0,5 dl víz
- 7 db zabkeksz
Elkészítése:
A rebarbara szárról húzzuk le a külső, vékony hártyás részt, majd daraboljuk fel.
A mézet hevítsük fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát. Szórjuk meg egy evőkanál xilittel, az őrölt fahéjjal, majd pároljuk 2-3 percig.
A kukoricakeményítőt keverjük simára a vízzel, majd adjuk hozzá a rebarbarához és kevergetve sűrítsük be. Ezután tegyük félre, és hűtsük ki teljesen.
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a joghurtot, a maradék xilitet, a reszelt citromhéjat, a vaníliaaromát, és keverjük simára (ízlés szerint édesebbre is csinálhatjuk).
3-3 db zabkekszet morzsoljunk bele a kelyhekbe, és először kanalazzuk rá a teljesen kihűlt rebarbarát, majd a joghurtos-túrókrémet is. Ezután morzsoljuk rá a maradék zabkekszet.
Tipp:
Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós zabkeksz elázik, és felpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »