Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos málnatorta recept

Joghurtos málnatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g babapiskóta
    • 10 dkg cukor (aki édesebben szereti több cukrot tehet)
    • 5 dl 3,5 %-os natúr joghurt
    • 400 ml tejszín
    • 20 g étkezési zselatin
    • 300 g málna
    • 100 ml tej (a piskóták megkenéséhez)
    • 100 ml tejszín+1 ek cukor a tetejét bevonni

    Elkészítése:

    Egy műanyag dobozt (én ekkorát használtam: 25x17x7 cm) vagy tortaformát frissentartó fóliával kibélelünk.

    A zselatint az előírás szerint elkészítjük. A tejszínt habbá verjük. A málnát villával összetörjük (pár szemet hagyunk a díszítéshez).

    Mixerrel a joghurthoz keverjük a tejszínt és a langyosra hűtött zselatint, majd a málnát is hozzáforgatjuk. Egy hígabb krémünk lesz, amivel a tortát összeállítjuk mielőtt megdermedne.

    A doboz alját a piskótával kirakjuk (egy ecsettel a piskótákat előre átkenjük az erre előkészített tejjel). A krém felét ráöntjük, majd ismét piskóta, a krém másik fele. Piskótával fejezzük be. Hűtőbe tesszük 5-6 órára, majd egy tálra borítjuk és tejszínhabbal a tetejét bevonjuk, málnával díszítjük.

    Hűtőben tároljuk.
    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá