Joghurtos málnatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 400 g babapiskóta
  • 10 dkg cukor (aki édesebben szereti több cukrot tehet)
  • 5 dl 3,5 %-os natúr joghurt
  • 400 ml tejszín
  • 20 g étkezési zselatin
  • 300 g málna
  • 100 ml tej (a piskóták megkenéséhez)
  • 100 ml tejszín+1 ek cukor a tetejét bevonni

Elkészítése:

Egy műanyag dobozt (én ekkorát használtam: 25x17x7 cm) vagy tortaformát frissentartó fóliával kibélelünk.

A zselatint az előírás szerint elkészítjük. A tejszínt habbá verjük. A málnát villával összetörjük (pár szemet hagyunk a díszítéshez).

Mixerrel a joghurthoz keverjük a tejszínt és a langyosra hűtött zselatint, majd a málnát is hozzáforgatjuk. Egy hígabb krémünk lesz, amivel a tortát összeállítjuk mielőtt megdermedne.

A doboz alját a piskótával kirakjuk (egy ecsettel a piskótákat előre átkenjük az erre előkészített tejjel). A krém felét ráöntjük, majd ismét piskóta, a krém másik fele. Piskótával fejezzük be. Hűtőbe tesszük 5-6 órára, majd egy tálra borítjuk és tejszínhabbal a tetejét bevonjuk, málnával díszítjük.

Hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat hozzá!